FAQ - OM BIOSA PET & HORSE

FAQ

VANLIGA FRÅGOR OM

BIOSA HORSE  & BIOSA PET


Q.      Vad innehåller Biosa Pet & Horse?


Biosa Pet & Horse innehåller 8 olika kulturer av levande mjölksyrabakterier, organiska syror och fermenterat örtextrakt. Biosa Pet & Horse är ekologiska produkter, som varken innehåller konserveringsmedel, socker, jäst, gluten eller mjölkprodukter.


Q.     Vad är mjölksyrabakterier?


Mjölksyrabakterier definieras som en grupp levande mikroorganismer, exempelvis lactobacillus- och bifidobakterier, som producerar organiska syror.


Q.      Vad är organiska syror?


Organiska syror är en rad naturligt bildande kemiska förbindelser. De kallas för organiska syror för att de kommer ifrån organiska bindningar, i motsats till mineraliska syror som t.ex. saltsyra och svavelsyra. Bland de mest kända organiska syrorna finns aminosyra, mjölksyra, ättiksyra, propansyra och smörsyra. I Biosa Pet & Horse bildar bakterierna först och främst mjölksyra.


Q.      Vad gör Biosa Pet & Horse?


Biosa Pet & Horse stimulerar och stärker den naturliga mikrofloran i tarmen. Tillsammans med fermenterade örter, kända för god påverkan på matsmältningen, hjälper de goda bakterierna och organiska syrorna i Biosa Pet & Horse matsmältning och immunförsvar att fungera optimalt.


Q.      När ska man använda Biosa Pet & Horse?


Underhållsdoser av Biosa Pet & Horse kan ges kontinuerligt för att stödja mikrofloran. Men produkten behövs i synnerhet i de fall då kroppen utsätts för extra påfrestning, som till exempel vid miljö- och foderbyten; vid stress och sjukdom. Biosa Pet & Horse kan också användas för att utvärtes behandla sår, hovproblem och svampangrepp.


Q.      Innehåller Biosa Pet & Horse mjölk?


Nej. Biosa Pet & Horse innehåller mjölksyrabakterier som ofta associeras med mjölkprodukter, särskilt yoghurt. Mjölksyrabakterierna heter som de gör för att de omvandlar kolhydrater till mjölksyra. De har alltså ingenting med mjölk att göra.


Q.      Innehåller Biosa Pet & Horse gluten?


Nej. Inga av ingredienserna i Biosa Pet & Horse innehåller gluten.


Q.      Innehåller Biosa Pet & Horse konserveringsmedel?


Nej. Det låga pH-värdet och de organiska syror som bildas i tillverkningsprocessen gör produkten självkonserverande. Därför behöver inga konserveringsmedel tillsättas.


Q.      Garantitiden på förpackningen är inte särskilt lång, kan Biosa Pet & Horse härskna?


Produkterna är självkonserverande, de har i själva verket en mycket lång hållbarhet. Men så snart flaskan öppnas och luft kommer till, kommer antalet bakterier att börja reduceras. Garantitiden på förpackningen avser antalet bakterier i produkten. Efter att garantitiden löpt ut kan inte längre antalet bakterier garanteras. Produkten är således inte lika effektiv. Däremot är den inte härsken eller dålig eller farlig på något sätt.


Q.      Innehåller Biosa Pet & Horse prebiotika?


I princip nej. De fibrer som allmänt kallas för prebiotiska eller funktionella fibrer förekommer bara i ytterst små mängder i de örter som extraherats i Biosa Pet & Horse.


Q.      Innehåller Biosa Pet & Horse jäst?


Nej. Biosa Pet & Horse innehåller inte jäst. Produkten är fermenterad med hjälp av mjölksyrabakterier.


Q.      Det bubblar i produkten och flaskan sväller, är det normalt?


Ja, det er lika normalt att den bubblar och sväller som att den inte bubblar och sväller. Ibland bildas lite kolsyra i produkten men det är ingenting som påverkar kvalitén på något vis.


Q.      Kan man ge Biosa Pet & Horse tillsammans med antibiotika?


Antibiotika dödar alla bakterier, det kommer alltså att ha viss negativ effekt på bakterierna i Biosa. Men man kan med fördel ge Biosa Pet & Horse under behandlingen i alla fall för att så att säga ge de goda bakterierna ett försprång. Antibiotikan påverkar ju heller inte de organiska syrorna och örtextraktet i Biosa Pet & Horse.


Q.      Ska verkligen Biosa Pet & Horse blandas med maten?


Ja, det går utmärkt. Man ska bara tänka på att bakterierna i Biosa Pet & Horse lever av näringsämnena i den substans som de blandas med (t.ex. socker som omvandlas till syror). Därför bör man blanda Biosa Pet & Horse i maten omedelbart före servering.


Q.      Kan man överdosera Biosa Pet & Horse?


Biosa Pet & Horse innehåller bara naturliga ingredienser, därför är den inte på något sätt farlig att överdosera. Alltför höga doser kan dock sätta rejäl sprutt på magen med viss negativ effekt som följd. Vad som är lämplig dos för det aktuella djuret bör alltid provas ut individuellt.


Q.      Kan man ge Biosa Pet & Horse tillsammans med kolloidalt silver?


Ja, med fördel. Kolloidalt silver dödar först och främst mikrosvampar, virus och encelliga parasiter samt de gramnegativa bakterierna, som har betydligt svagare cellväggar än de grampositiva bakterierna. Biosa Pet & Horse gynnar de härdigare, grampositiva bakterierna och nyttiga mikroorganismerna. Därmed kan man säga att de båda kompletterar varandra.


Q.      Är Biosa Pet & Horse ekologiskt certifierade?


Ja! Alla Biosa produkter är certifierade både i tillverkningslandet Danmark och i EU.


KONTAKTA OSS


NATURBALANS

Ållekulla 1056

283 96 Killeberg


Telefon: +46 (0) 479 80026

Email: kontakt@naturbalans.se

NATURBALANS PÅ SOCIALA MEDIER

© all rights Naturbalans

VI SLOPAR NYHETSBREV


Följ oss gärna istället på sociala medier för att få senaste nytt.